2 mei 2023

Op vrijdag 28 april werden de ICCI-prijzen uitgereikt.

Deze prijzen bekronen masterproeven in het domein van auditing.

 

De studenten van het universitair onderwijs van het lange type (“master”) komen in aanmerking om deel te nemen aan dit initiatief. De masterproeven (van afgestudeerden tijdens het academiejaar 2021-2022 of tijdens het voorgaande academiejaar 2020-2021) moeten op een originele en wetenschappelijke manier een bijdrage leveren tot audittechnieken, en/of een ermee verwant onderwerp en/of een sector die het voorwerp is van een audit behandelen.

 

Naar aanleiding van de deliberaties van de 3 juryleden, Marleen MANNEKENS, Pierre P. BERGER en Henri OLIVIER, werden de prijzen als volgt uitgereikt:

 

De tweede prijs, ter waarde van 2.000 €, wordt toegekend aan Hannah VAN HEVEL, afgestudeerd aan de VUB, Master in de Bedrijfskunde, voor haar Masterproef over “Het effect van commerciële prikkels op de auditkwaliteit in BIG 4 partnerschappen”, met als promotor professor Marie-Laure VANDENHAUTE.

 

De eerste prijs, ter waarde van 3.000 €, wordt toegekend aan een andere afgestudeerde studente aan de VUB, Jade LABEY, Master Toegepaste Economische Wetenschappen, voor haar Masterproef met als titel “Het Effect van de Covid-19 crisis op auditor conservatisme”, met als promotor Diane BREESCH, hoogleraar Accountancy en Auditing en bedrijfsrevisor.

 

Proficiat aan beide laureaten!