4 februari 2011

WELKE INFORMATIE MET BETREKKING TOT DE COMMISSARIS (ZIJN ACTIVITEITEN OF DE AFWEZIGHEID ERVAN) MOET NOG STEEDS WORDEN OPGENOMEN IN HET JAARVERSLAG?

Artikel 134, § 2 van het Wetboek van vennootschappen / artikel 3:65, § 2 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingenbepaalt dat de bezoldiging / honoraria van de commissaris wordt / worden vermeld in de toelichting bij de jaarrekening.

 

Deze wetswijziging werd besproken op pagina 97 van het Jaarverslag 2007 van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR), dat beschikbaar is op de website van het IBR (http://www.ibr-ire.be.) onder de rubriek “Documentatie – Jaarverslagen”:

 

Rekening houdend met de wettekst moet elke vennootschap, vzw of stichting, die een commissaris heeft benoemd, ongeacht haar grootte, de bezoldiging van de commissaris in de toelichting bij de jaarrekening vermelden. De bezoldiging voor de uitzonderlijke werkzaamheden of bijzondere opdrachten moet eveneens in de toelichting worden vermeld (art. 134, § 3 W. Venn. / art. 3:65, § 2 WVV).

 

Het voorwerp van en de bezoldiging verbonden aan uitzonderlijke werkzaamheden of bijzondere opdrachten uitgevoerd door de commissaris worden niet meer in het jaarverslag opgenomen sedert de inwerkingtreding van de wijzigingen aangebracht aan artikel 134 van het Wetboek van vennootschappen / artikel 3:65 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen door artikel 101 van de wet van 20 juli 2006.

______________________________

Disclaimer: Hoewel het Informatiecentrum voor het Bedrijfsrevisoraat (ICCI) met de grootste zorgvuldigheid de ontvangen vragen behandelt en hiervoor beroep doet op personen met de vereiste bekwaamheden, wordt ten aanzien van de antwoorden geen enkele garantie geboden en draagt het geen enkele contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheid voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit feitelijke of juridische vergissingen die werden begaan in het kader van de verstrekte antwoorden en informatie. Het antwoord wordt alleen in de taal van de vraagsteller overgenomen. De lezer en in het algemeen de gebruiker van dit antwoord blijft als enige verantwoordelijk voor het gebruik daarvan.