Datum dinsdag 4 oktober 2022 - 09:30 -17:30
Locatie DE MONTIL (Moortelstraat 8, 1790 Affligem-Essene)
MANNEKENS Marleen

VERDINGH Yves

 

In de aanloop van de fiscale aspecten van fusies en splitsingen worden de vennootschaps- en verenigingsrechtelijke  bepalingen en boekhoudkundige verwerkingen doorgelicht. Dit gebeurt mede op basis van de besprekingen van de adviezen van het CBN evenals nuttige publicaties van het ICCI over deze topics. Wisselwerkingen met de fiscale aspecten worden aangeraakt met het oog op de naadloze aansluiting op het tweede luik van het seminarie. 

Tijdens deze opleiding worden de fiscale gevolgen van fusies, splitsingen en partiĆ«le splitsingen toegelicht. De voorwaarden voor een belastingvrije fusie of splitsing worden toegelicht aan de hand van rulings, alsook de fiscale behandeling van een fusiegoodwill of fusie badwill in geval van een moeder-dochter fusie en de impact op de overgedragen fiscale verliezen. De theoretische principes worden toegelicht aan de hand van een volledig uitgewerkt praktijkvoorbeeld. 

De deelname van bedrijfsrevisoren en stagiairs is gratis. Voor derden gelden de tarieven die u kan terugvinden op onze website: https://www.icci.be/nl/vorming/praktische-info

 

Documentatie