Datum donderdag 15 juni 2023 - 09:00 -12:30
Locatie DE MONTIL (Moortelstraat 8, 1790 Affligem-Essene)
EYLENBOSCH Sien

VAN DER HAEGEN Antoine

Enkel toegankelijk voor bedrijfsrevisoren en stagiairs. 

Met de aankomende CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) zullen bedrijven in scope vanaf 2024 niet enkel verplicht worden om te rapporteren over hun inspanningen omtrent duurzaamheid, maar zal deze rapportage ook onderhevig zijn aan verplichte assurance. Zodoende is de directieve bedoeld om voor meer transparantie over en betere kwaliteit van duurzaamheidsinformatie te zorgen. 

Tijdens dit seminarie zullen we dieper ingaan op wat sustainability assurance juist is en leggen we uit wat de voordelen zijn voor ondernemingen. Verder behandelen we de belangrijkste concepten van de meest gebruikte standaard voor sustainability assurance, namelijk de "ISAE3000 (Revised), Assurance Engagements Other than Audits or Reviews of Historical Financial Information". 

Zo leggen we onder meer het verschil uit tussen reasonable en limited assurance, tonen we de verschillende stappen om dergelijke assurance-opdrachten uit te voeren en illustreren we deze stappen aan de hand van praktijkvoorbeelden. 

De deelname van bedrijfsrevisoren en stagiairs is gratis

 

Documentatie