13 
dec 
2018 

 Transfer pricing actualiteit en aandachtspunten (18-203n) 

Uren: 13u30-17u00 
Plaats: DE MONTIL Affligem-Essene (Moortelstraat 8, 1790 Affligem-Essene)  
Thema:
Fiscaliteit
Code: 18-203n 
Sprekers:
Dirk VAN STAPPEN
Partner – CVBA KPMG, Tax & Transfer Pricing Expert
Professor - Universiteit Antwerpen

Bedrijfsrevisoren & Stagiairs

Derden

U kunt zich hier inschrijvenDit seminarie is ook toegankelijk voor niet-bedrijfsrevisoren, via een bijdrage van € 250 .
, over te schrijven op rekeningnummer BE87-3751-0080-3994. Neem contact op met het ICCI voor inschrijving en betaling.
Inschrijven Mail het ICCI

De voortdurende globalisering van de markt heeft ertoe geleid dat er steeds meer internationale transacties (verkoop van goederen, levering van diensten, financiële transacties, enz.) plaatsvinden tussen ondernemingen die behoren tot dezelfde internationale groep. Daarbij is het van groot belang om de transactieprijzen (transfer prices of verrekenprijzen) tussen de verbonden ondernemingen op een consistente wijze vast te leggen volgens marktconforme voorwaarden. Multinationale groepen dienen hierbij het zogenaamde arm’s length-principe te respecteren.

 

Tijdens de uiteenzetting zullen de recente werkzaamheden van de OESO (BEPS, Country-by-Country Transfer Pricing Documentation Reporting, Intangibles, enz) worden toegelicht. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de documentatieverplichtingen (in bijzonder de Belgische die van toepassing zijn op kwalificerende ondernemingen vanaf boekjaren beginnend op 1 januari 2016 of later).

 

Aan de hand van praktijkervaring zal eveneens worden stilgestaan bij het optreden van de Cel Verrekenprijzen van de Belgische belastingadministratie.

 

Tot slot zal dieper worden ingegaan op de mogelijkheden en ervaringen bij het afsluiten van voorafgaande akkoorden of rulings inzake transfer pricing, alsook op de alternatieven om economische dubbele belasting op te lossen.

ICCI Private Stichting naar Belgisch recht Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel Abonneer op e-zine Privacy verklaring