11 
jun 
2018 

 Quick Scan Web based tool (18-123n) 

Uren: 13u30-17u00 
Plaats: RENAISSANCEgebouw (6de verdieping) Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel. PARKING Q-Park Brussel Center (Dambordstraat 26, 1000 Brussel) 
Thema:
Audit/Controle publieke sector
Code: 18-123n 
Sprekers:
Sara STEYAERT
Bedrijfsrevisor - CVBA MAZARS Réviseurs d'Entreprises - Bedrijfsrevisoren

Bedrijfsrevisoren & Stagiairs

Derden

U kunt zich hier inschrijvenDit seminarie is ook toegankelijk voor niet-bedrijfsrevisoren, via een bijdrage van € 250 .
, over te schrijven op rekeningnummer BE87-3751-0080-3994. Neem contact op met het ICCI voor inschrijving en betaling.
Inschrijven Mail het ICCI

De lokale besturen staan voor grote uitdagingen. Er worden steeds hogere eisen opgelegd inzake het voeren van boekhoudingen en de controles. Europa legt bovendien strenge eisen op, zo moeten ook de boekhoudingen en organisaties van lokale besturen extern worden doorgelicht.

 

Het ICCI heeft met ondersteuning van BDO en PWC een tool ontwikkeld, de “Quick-Scan”, waarmee een lokaal bestuur op een vrij eenvoudige wijze de maturiteit van zijn interne controle-omgeving kan evalueren. Samengevat kunnen de behandelde topics als volgt worden samengevat:
1. de algemene controleomgeving;
2. compliance met wettelijke kader;
3. de interne controle-omgeving m.b.t de voornaamste cycli van de lokale besturen (en in het bijzonder deze gericht op het produceren van financiële staten);
4. financiële planning.

 

De bedrijfsrevisor zal de resultaten van de zelfevaluatie door het lokaal bestuur analyseren en een evaluatierapport opstellen.


De bedoeling van deze opleiding is om stil te staan bij (1) het specifiek kader waarbinnen lokale besturen moeten functioneren (BBC-regelgeving), (2) de tool van het ICCI en (3) de rapportering naar de lokale besturen toe.

ICCI Private Stichting naar Belgisch recht Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel Abonneer op e-zine Privacy verklaring