20 
jun 
2017 

 Burgerrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van bestuurders en bedrijfsrevisoren: belangenconflicten en misbruik van vennootschapsgoederen (17-302n) 

Uren: 13u30-17u00 
Plaats: RENAISSANCE Gebouw (6de verdieping), Emile Jacqmainlaan 135 te 1000 Brussel. Aangewezen Parking-Qpark Brussel Center (Dambordstraat 26 – 1000 Brussel; parking onder de Inno) 
Thema:
Recht
Code: 17-302n 
Sprekers:

Dominique BLOMMAERT
Advocaat Janson Baugniet - Wetenschappelijk medewerker aan het Instituut voor Financieel Recht van de Gentse universiteit

Céline MASSCHELEIN
Advocaat-vennoot Janson Baugniet
Jens BENOOT
Advocaat Janson Baugniet - Deeltijds Praktijkassistent KU Leuven, Instituut Contractenrecht

Bedrijfsrevisoren & Stagiairs

Derden

U kunt zich hier inschrijvenDit seminarie is ook toegankelijk voor niet-bedrijfsrevisoren, via een bijdrage van € 250 .
, over te schrijven op rekeningnummer BE87-3751-0080-3994. Neem contact op met het ICCI voor inschrijving en betaling.
Inschrijven Mail het ICCI

De spreker zal aan de hand van enkele concrete voorbeelden de verschillende facetten van de burgerrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van de bestuurders behandelen.

 

In het bijzonder zullen de volgende punten aan bod komen: de aansprakelijkheid voor  tekortkomingen in het beheer, de aansprakelijkheid voor de overtreding van de wet of de statuten van de vennootschap, de buitencontractuele aansprakelijkheid, de bijzondere aansprakelijkheid in het fiscaal en sociaal recht (rsz, voorheffing en btw), de strafrechtelijke aansprakelijkheid (o.a. misbruik van vennootschapsgoederen) en de aanpak ervan.

 

Er zal eveneens een onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende aansprakelijkheidsregimes gedurende de verschillende fases tijdens het leven van de vennootschap: bij de oprichting, bij de werking en bij de stopzetting van haar activiteiten.

 

Verder komt ook de aansprakelijkheid van de bedrijfsrevisoren/accountants aan bod, zowel wat de principes betreft als aan de hand van concrete voorbeelden op geanonimiseerde basis.

ICCI Private Stichting naar Belgisch recht Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel Abonneer op e-zine Privacy verklaring